Ingrediente blat:
- 10 oua
- 11 linguri de apa
- 11 linguri de ulei
- 1 peaf de copt
- lamaie rasa
- 2 plicuri zahar vanilar
- 400 g faina
- 550 g zahar
- cacao
Se separa galbenusurile de albusuri.
Se bat albusurile spuma.
Intre timp se pune apa pe foc sa fiarba, dupa ce fierbe apa, pui zaharul si amesteci pana se topeste.
Apa cu zaharul fierbinte se toarna peste albusurile batute spuma tare.
Separat se cantareste faina se pune praful de copt.
Dupa ce s-a pus apa cu zaharul peste albusuri se mixeaza bine,se adauga albusurile,se mixeaza,se adauga zaharul vanilat,coaja de lamaie,uleiul si faina cu praful de copt.
Dupa ce s-a pus faina cu praful de copt, nu se mai mixeaza ci se amesteca cu o lingura usor de sus in jos sa nu se lase compozitia.
Se tapeteaza 2 tavi de chec cu hartie de copt.
Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava iar cealalta compozitie se amesteca cu trei linguri de cacao.
Se introduc tavile in cuptorul preancalzit si se coc aproximativ 30 minute la foc potrivit.
Ingrediente crema:
- 1 plic de crema pentru prajituri Dr. Oetker de vanilie
- 1 plic de crema pentru prajituri Dr. Oetker de rom
- 1 plic de glazura Dr. Oetker
Cremele se prepara conform instructiunilor de pe plic.
Dupa ce s-au copt checurile, se lasa putin sa se raceasca. Cand se scot din tavi se vor rasturna cu fata in jos. Dupa ce s-au racit bine, se taie felii de grosimea unui deget.
Se umplu cu crema, felia de chec cu cacao se unge cu crema de vanilie si felia de chec alba cu crema de rom (sau cacao) si dupa, se aseaza in aceeasi forma ca un chec.
Cam asa.
Dupa, se prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si se aplica peste. Eu am folosit un singur plic si nu mi-a ajuns sa glazurez tortul in intregime, puteti folosi cate plicuri vreti.
Se lasa la frigider cateva ore, dupa care atunci cand il serviti il veti taia in diagonala ca sa iasa asa cum mi-a iesit mie.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu