Pentru 30 de bucati:
Ingrediente:
- 8 oua
- 10 linguri ulei
- 2 cani zahar
- 2 cani faina
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 linguri cacao
- sucul de la 1 lamaie
Preparare:
Se bat albusurile spuma cu zaharul adaugat treptat. Cand spuma s-a intarit bine, se adauga zeama de lamaie. Separat, se bat galbenusurile adaugand treptat uleiul si se pune apoi compozitia obtinuta peste albusuri. Se adauga faina in care s-a amestecat bicarbonatul si se omogenizeaza compozitia, prin rasturnare, nu prin frecare. Se pregatesc doua tavi de chec, unse si tapetate, in care se toarna 2/3 din compozitie, in mod egal repartizata. In compozitia care a ramas se incorporeaza cacaoa si apoi se toarna, impartind-o egal, in cele doua tavi. Se coc checurile la foc potrivit. In primele 20 de minute nu se deschide cuptorul, ca sa creasca bine. Se pudreaza cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu