vineri, 5 martie 2010

Chec cu lamaie

Pentru 30 de bucati:
Ingrediente:
  • 8 oua
  • 10 linguri ulei
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • sucul de la 1 lamaie

Preparare:

Se bat albusurile spuma cu zaharul adaugat treptat. Cand spuma s-a intarit bine, se adauga zeama de lamaie. Separat, se bat galbenusurile adaugand treptat uleiul si se pune apoi compozitia obtinuta peste albusuri. Se adauga faina in care s-a amestecat bicarbonatul si se omogenizeaza compozitia, prin rasturnare, nu prin frecare. Se pregatesc doua tavi de chec, unse si tapetate, in care se toarna 2/3 din compozitie, in mod egal repartizata. In compozitia care a ramas se incorporeaza cacaoa si apoi se toarna, impartind-o egal, in cele doua tavi. Se coc checurile la foc potrivit. In primele 20 de minute nu se deschide cuptorul, ca sa creasca bine. Se pudreaza cu zahar pudra.

Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu