joi, 11 martie 2010

Chec cu mac insiropat

Pentru 15 portii:
Blatul:
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 50 g seminte de mac
  • 2 linguri lapte
  • 1 lamaie (coaja rasa)
  • 1 lingurita scortisoara
  • un varf cutit sare

Siropul:

  • 150 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3 linguri zeama de portocala
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 150 ml apa

Preparare:

Se freaca bine zaharul cu untul, galbenusurile de ou, apoi se adauga faina, semintele de mac, coaja de lamaie, scortisoara, laptele si sarea. Se bat albusurile spuma. Se amesteca albusurile cu restul ingredientelor pentru blat. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata si se coace in cuptorul incins in prealabil, circa o ora, la foc potrivit. Pentru sirop se amesteca ingredientele intr-un vas pe foc pana ce incep sa fiarba iar zaharul s-a topit. Cand blatul este bine copt si s-a mai racit putin, se insiropeaza cu siropul fierbinte. Se serveste rece, ornat, eventual, cu feliute de fructe.

Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu