Pentru 7-8 portii:
+ 2-3 ore la frigider
Blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 2 lingurite zahar vanilat
- 1 lingurita rasa praf de copt
Crema:
- 400 g zahar
- 1 l lapte
- 8 linguri faina
- 2-3 lamai
- 2 lingurite zahar vanilat
- 200 g unt
Preparare:
Pentru blat, se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt, stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza bine, dupa care se toarna compozitia intr- o tava unsa cu unt. Se coace baltul in cuptorul incins, circa 30 de minute, la foc potrivit. Intre timp, se pregateste crema. Pentru aceasta, se fierbe laptele impreuna cu zaharul si faina. Se amesteca incontinuu pana ce se ingroasa, apoi se ia de foc si se lasa la racit circa 30 de minute. se adauga untul si lamaile date prin masina de tocat si se pun la rece. Se intinde crema pe blat, se ruleaza si se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu