vineri, 5 martie 2010

Prajitura cu citrice

Pentru 24 de bucati:
Ingrediente:
  • 8 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 3 portocale
  • 1 grepfruit
  • 3 mandarine
  • 1 lamaie

Preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga si 2 linguri suc de lamaie. Se adauga treptata faina, amestecandu-se in continuare si 1 lingura de unt topit. Se bat albusurile spuma si se toarna peste compozitia din galbenusuri si faina, amestecand prin rasturnare, nu prin frecare. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se intinde compozitia uniform si se pun deasupra fructele taiate in cubulete. Peste fructe se presara un strat de zahar. Se pune tava in cuptorul incalzit dinainte si se lasa la foc iute 35-40 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu