- 6 oua
- 6 linguri zahar praf
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura cubulete de ghimbir
- 2 linguri nuci zdrobite
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 150 g unt
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 375 ml lapte
- 1 baton vanilie
- 3 galbenusuri
- 80 g zahar
Ornare:
- 2 lingurite scortisoara
- 800 g mere (verzi si rosii)
- 100 g zahar
Preparare:
Untul se freaca cu zaharul pana devine o crema spumoasa apoi se incorporeaza galbenusurile pe rand. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, apoi faina, "in ploaie". Se adauga ghimbirul si nucile amestecand usor. Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda si se toarna compozitia. Se pune la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste. Se prepara crema: intr-un vas se pune laptele cu batonul de vanilie pe foc si se lasa pana fierbe. Galbenusurile se bat cu zaharul pana devin albe apoi se toarna treptat, amestecand mereu, peste laptele fierbinte. Se tine compozitia pe foc pana se ingroasa. Se lasa la rece. Dupa ce s-a racit, se toarna peste blat. Din coaja merelor, curatata mai gros, se formeaza petalele buchetului - coaja trebuie sa fie cat mai lunga si se infasoara ca ata pe mosorel. Se aseaza deasupra cremei, se apasa putin in crema, se desfac " petalele" si apoi se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu