PROPUNERE DE SERVIRE: la acest fel usor merg foarte bine jumatati de rosii calite si presarate cu parmezan.
Ingrediente:
- 3 linguri faina
- sare
- piper negru
- 4 bucati de cambula sau calcan
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri unt sau margarina
- 100 ml apa
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura capere
- bucatele de lamaie dupa gust
Preparare:
- Se amesteca intr-o farfurie faina, sarea si piperul si se dau fileurile prin faina.
- Intr-o tigaie mare, se incinge la foc potrivit jumatate din cantitatea de ulei si de unt. Se pun in tigaie 2 fileuri si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc, apoi se tin la cald. In restul de ulei se prajesc celelalte 2 fileuri si se pun si ele la cald.
- Se toarna in sucul din tigaie apa, zeama de lamaie si se dau un clocot la foc iute. Se reduce focul si se mai fierbe sosul 2 minute, cat sa se lege. Se spala caperele, se scurg si se adauga la sos.
- Se toarna sosul peste fileuri, se orneaza cu bucatele de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu