Pentru 4 portii:
1 portie: kcal 369 / kj 1550 / proteine 41 g / glucide 5 g / grasime 16 g / colesterol 134 mg / sodiu 127 mg.
PROPUNERE DE SERVIRE:
O garnitura deosebita este orezul salbatic cu ciuperci calite si ceapa rosie tocata.
Ingrediente:
- 1 ceapa mica
- 50 g struguri albi sau negri, pe cat posibil fara samburi
- 2 linguri ulei
- 4 bucati mari de piept de pui dezosat
- sare
- piper negru
- 1 lingura unt
- 1 lingurita amidon alimentar
- 125 ml vin alb sec
- 125 ml smantana semigrasa
Preparare:
- Se curata ceapa si se toaca marunt, se spala strugurii si se taie fiecare boaba pe jumatate. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare la foc potrivit. Se sareaza si se pipereaza bucatile de piept si se prajesc cate 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc, apoi se scot din tigaie si se pun deoparte.
- Se adauga untul in tigaie si se topeste. Se pune ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Se freaca intr-o ceasca amidonul si vinul, se toarna in tigaie si se fierbe amestecand 1-2 minute, pana se leaga sosul. Se adauga smantana, strugurii si se mai fierb 1 minut.
- Bucatile de carne se pun inapoi in tigaie cu sucul pe care l-au lasat si se infierbanta. Se potriveste gustul cu sare si piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu