miercuri, 10 februarie 2010

Supa de rosii cu bulgur


Pntru 4 portii: 1 portie: kcal 328 / kj 1672 / proteine 13 g / glucide 93 g / grasime 4 g / colesterol 0 mg / sodiu 1146 mg.

Ingrediente:


  • 1 dovlecel mic

  • 1 lingura ulei de masline

  • 100 g bulgur

  • 1 l supa de pasare

  • 2 lingurite frunze de menta uscate si maruntite

  • 2 rosii mari coapte sau 1 conserva mica de rosii cubulete (400 g, scurse)

  • 2 foi de pita

  • 1 legatura de ceapa verde

Preparare:



  1. Se spala, se curata dovleceii si se taie betisoare. Se incalzeste uleiul la foc mijlociu si se calesc dovleceii 2 minute. Se adauga bulgurul si se amesteca.

  2. Se adauga supa si menta; se lasa sa dea un clocot la foc mare, apoi se scade flacara, se pune capac si se fierbe, in clocote mici, 5 minute.

  3. Se spala rosiile, se zvanta, se decojesc, se toaca si se adauga la supa. Se acopera din nou oala si se mai lasa sa fiarba, la foc mic, timp de 5 minute.

  4. Intre timp, se pun foile de pita in prajitorul de paine si se taie in cate 6 triunghiuri. Se curata ceapa, se spala si se taie in suvite fine. Se pune supa in farfurii si se presara ceapa deasupra. Se serveste imediat, cu pita prajita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu