joi, 25 februarie 2010

Piept de pui cu ardei gras

Pentru 4 portii:
1 portie: kcal 253 / kj 1063 / proteine 41 g / glucide 2 g / grasime 7 g / colesterol 105 mg / sodiu 272 mg
PROPUNERE DE SERVIRE:
La acest fel picant se potriveste orezul salbatic sau salata verde, care se asorteaza si cromatic cu amestecul de pui si ardei.
Ingrediente:
  • 4 bucati de piept de pui dezosat (aprox. 700 g)
  • sare
  • piper negru
  • 1/2 ardei rodsu de marime mijlocie
  • 1/2 ardei gras verde de marime mijlocie
  • 2 linguri de ulei
  • 1/4 l supa de pasare
  • 1/2 lingurita de busuioc uscat sau oregano, maruntit
  • 2 linguri vin alb sec sau apa
  • 1 lingurita amidon alimentar

Preparare:

  1. Se condimenteaza bucatile de piept cu sare si piper. Se spala ardeii, se scot semintele si nervurile albe si se taie in cubulete.
  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se pune carnea in el si se prajeste pe fiecare parte cate 4-5 minte, cat sa devina rumana. Apoi se scoate si se tine acoperita, pe un platou, la cald.
  3. Se curata tigaia cu servet absorbant, apoi se toarna supa si busuiocul si se dau in clocot. Se adauga cubuletele de ardei si se fierb aproximativ 3 minute.
  4. Intr-o ceasca se amesteca vinul cu amidonul, se toarna in tigaie si se lasa sa dea in clocot, amestecand continuu. Se continua fierberea 2 minute, cat sa se lege sosul. Se toarna sosul peste bucatile de piept si se serveste imediat.
Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu