Pentru 4 portii:
1 portie: kcal 253 / kj 1063 / proteine 41 g / glucide 2 g / grasime 7 g / colesterol 105 mg / sodiu 272 mg
PROPUNERE DE SERVIRE:
La acest fel picant se potriveste orezul salbatic sau salata verde, care se asorteaza si cromatic cu amestecul de pui si ardei.
Ingrediente:
- 4 bucati de piept de pui dezosat (aprox. 700 g)
- sare
- piper negru
- 1/2 ardei rodsu de marime mijlocie
- 1/2 ardei gras verde de marime mijlocie
- 2 linguri de ulei
- 1/4 l supa de pasare
- 1/2 lingurita de busuioc uscat sau oregano, maruntit
- 2 linguri vin alb sec sau apa
- 1 lingurita amidon alimentar
Preparare:
- Se condimenteaza bucatile de piept cu sare si piper. Se spala ardeii, se scot semintele si nervurile albe si se taie in cubulete.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se pune carnea in el si se prajeste pe fiecare parte cate 4-5 minte, cat sa devina rumana. Apoi se scoate si se tine acoperita, pe un platou, la cald.
- Se curata tigaia cu servet absorbant, apoi se toarna supa si busuiocul si se dau in clocot. Se adauga cubuletele de ardei si se fierb aproximativ 3 minute.
- Intr-o ceasca se amesteca vinul cu amidonul, se toarna in tigaie si se lasa sa dea in clocot, amestecand continuu. Se continua fierberea 2 minute, cat sa se lege sosul. Se toarna sosul peste bucatile de piept si se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu