marți, 9 februarie 2010

Sos fierbinte cu creveti

Pentru 5 portii: 1 portie: kcal 188 / kj 790 / proteine 12 g / glucide 2 g / grasime 13 g / colesterol 81 mg / sodiu 224 mg

BINE DE STIUT: sosul este la fel de bun si rece. Se acopera cu o folie si se pastreaza la rec pana cand se serveste.

Ingrediente:
  • 1 lingura unt sau margarina
  • 1 lingura fulgi de migdale
  • 1/2 ceapa mica
  • 150 g crabi congelati fierti
  • 225 g branza moale proaspata
  • 1 linguita zeama de lamaie
  • 1 lingurita hrean ras
  • sare, piper

Preparare:

  1. Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mijlociu. Se adauga migdalele si se rumenesc aprox. 3 minute. Se scot cu spumiera intr-un vas mic.
  2. Se curata ceapa, se toaca si se pune in unt. Se caleste aprox. 3 minute. Se adauga crabii si se calesc 8 minute, pana ce s-au decongelat si s-a evaporat lichidul. Se adauga branza, zeama de lamaie, hreanul si se infierbanta totul.
  3. Sosul fierbinte se potriveste de gust cu sare si piper. Se toarna intr-un bol, se presara fulgii de migdale pe deasupra si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu