miercuri, 24 februarie 2010

Negrese

Pentru 24 bucati:

BLATUL:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g margarina
  • 200 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 250 g iaurt
  • 200 g faina

CREMA:

  • 4 albusuri
  • 250 g zahar

GLAZURA:

  • 200 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cafea
  • 100 g margarina

Preparare:

  • Pentru blat se amesteca bine ingredientele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.
  • Pentru crema, albusurile se bat spuma cu zaharul. Spuma se pune intr-o folie obtinute din taierea blatului in doua.
  • Intre timp se pregateste glazura: se fierb la foc mic zaharul cu apa si cacaoa. Cand compozitia s-a ingrosat putin, se adauga margarina. Se amesteca bine ca sa se topeasca margarina, se mai da in cateva clocote si se toarna glazura calda peste prajitura rece.
Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu