joi, 11 februarie 2010

Peste cu verdeturi

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 553 / kj 2323 / proteine 65 g / glucide 2 g / grasime 28 g / colesterol 290 mg / sodiu 283 mg.

Ingrediente:
  • 12 frunze proaspete de busuioc
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingura rozmarin
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • 125 g smantana
  • 2 bibani de mare pregatiti pentru gatit
  • alte verdeturi proaspete, dupa gust
  • felii de lamaie verde dupa gust

Preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade si se tapeteaza o forma termorezistenta cu folie de aluminiu.
  2. Se spala frunzele de busuioc si patrunjelul si se zvanta. Patrunjelul se toaca mare. Apoi se curata catelul de usturoi si se marunteste. Se fac piure cu mixerul busuiocul, patrunjelul, rozmarinul,usturoiul impreuna cu ulei de masline. Se potriveste de sare si piper.
  3. 2 linguri din amestecul de ierburi se adauga la smantana, se freaca si se pun apoi la rece.
  4. Intre timp se cresteaza de 3 ori pestele pe ambele parti si se umplu crestaturile cu pasta de ierburi. Restul se introduce in burta pestelui. Pestii se aseaza cu grija in forma pregatita si se dau la cuptor.
  5. Se tin in cuptor neacoperiti 20 minute, pana cand carnea se desprinde usor cu furculita. Apoi se aseaza cu ajutorul foliei pe un platou. Se spala verdeturile proaspete, se zvanta si se taie in bucati mari. Se indeparteaza folia si se orneaza pestele cu verdeata si cu felii de lamaie. Se serveste pestele cu sosul de smantana si verdeturi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu