Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 347 / kj 1457 / proteine 18 g / glucide 15 g / grasimi 23 g / colesterol 34 mg / sodiu 346 mg.
BINE DE STIUT: aceasta gustare satioasa, servita cu o salata alaturi, tine loc de o masa usoara.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 5 linguri de faina
- sare
- 3 linguri de ulei de masline
- 250 g Mozzarella
- 1 rosie mare coapta
- 8 fileuri de sardele (din conserva)
- 1 lingura de patrunjel tocat
Preparare:
- Se spala vanata si se taie in 8 rondele. Se amesteca pe o farfurie faina cu sare. Se dau feliile de vinete prin faina, avand grija sa fie bine acoperite.
- Se toarna uleiul intr-o tigaie si se incalzaste la foc mic. Se prajesc cate 4 rondele de vanata, timp de 3 minute pe fiecare parte, pana ce se inmoaie si se rumenesc. Daca este nevoie , se mai poate adauga ulei, pe masura ce este absorbit de rondele. Se procedeaza in acelasi mod cu restul rondelelor. Rondelele prajite se pun pe un servet absorbant.
- Se taie Mozzarella in 8 felii. Pe fiecare dintre cele 4 rondele de vanata se pun cate 1 felie de Mozzarella, 1 felie de rosie si 2 fileuri de sardele. Restul de branza se aseaza deasupra si se acopera cu restul de rondele de vanata.
- Se incinge din nou tigaia (sau se pot coace in cuptor). Se prajesc sandvisurile pe ambele parti la foc mic, timp de 3 minute, pana cand branza incepe sa se topeasca. Se aseaza pe farfurie, se presara patrunjel si se servesc imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu