vineri, 19 februarie 2010

Pui cu legume

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 1002 , kj 4208 , proteine 66 g , glucide 9 g , grasime 70 g , colesterol 275 mg , sodiu 484 mg.

Ingrediente:
  • 2 pui mici (aprox. 700 g fiecare)
  • sare
  • piper negru
  • 2 linguri unt
  • 4 morcovi mijlocii
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 frunza dafin
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1/4 l supa de carne
  • 250 g fasole congelata
  • 2 lingurite amidon alimentar

Preparare:

  1. Se taie puii pe lung in jumatate, se sareaza si se pipereaza. Se incinge untul intr-o tigaie inalta. Jumatatile de pui se pun in tigaie cu pielea in jos si se prajesc aproximativ 10 minute, intorcandu-le la jumatatea intervalului.
  2. Intre timp se razuiesc morcovii si se taie betisoare lungi. Se curata ceapa si se taie solzisori.
  3. Optional, grasimea din tigaie se poate da deoparte. Se adauga morcovii, frunza de dafin, ceapa, rozmarinul si 175 ml de supa si se lasa sa dea in clocot la foc mare. Apoi se reduce focul, se acopera tigaia si se continua fierberea 5 minute.
  4. Intre timp se decongeleaza fasolea sub jet de apa calda si se taie in bucati potrivite, se pun in tigaie si se mai fierb tot la foc mic 12 minute, pana se patrunde carnea. Se amesteca amidonul cu restul de supa.
  5. Se scot jumatatile de pui din tigaie. Se adauga la sos amidonul si supa si se dau in clocot, amestecand. Dupa ce sosul s-a ingrosat, se scoate frunza de dafin si se adauga sare si piper. Jumatatile de pui se aseaza pe farfurii impreuna cu legumele si se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu