joi, 18 februarie 2010

Fileuri de cambula umplute

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 300, kj 1260, proteine 27 g, glucide 1 g, grasime 19 g, colesterol 284 mg, sodiu 227 mg.

PROPUNERE DE SERVIRE: aceasta mancare de primavara se potriveste bine cu sparanghel si orez salbatic.

Ingrediente:
  • unt pentru uns forma
  • 1/2 ceapa mica
  • 3 linguri maioneza
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingurita tarhon maruntit uscat
  • sare
  • piper negru
  • 30 g nasturel
  • 1 medalion de somon sau file gros
  • 4 fileuri de cambula sau calcan
  • 1 lingura unt
  • boia dulce

Preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade si se unge cu unt un vas termorezistent. Se curata ceapa si se toaca fin. Se amesteca maioneza, ceapa, mustarul, tarhonul, sarea si piperul. Se spala nasturelul, se zvanta si se desprind frunzulitele. Se taie somonul in 4 bucati egale, se sareaza si se pipereaza.
  2. Apoi se sareaza usor fileurile de cambula si se intinde maioneza pe partea mai inchisa a pestelui. Se aseaza deasupra frunzele de nasturel. Se ia cate o bucata de somon, se pune la un capat al fileului, iar aceasta se ruleaza.
  3. Fileurile rulate se pun in forma, se adauga fulgi de unt si se presara boia. Se acopera forma cu folie de aluminiu si se da la cuptor 20-25 de minute, pana ce pestele se desface usor cu furculita. Fileurile umplute se aseaza pe un platou sau in 4 farfurii si se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu