ATENTIE: scoicile care sunt deschise inainte de fierbere si cele care nu s-au deschis dupa fierbere se arunca.
Ingrediente:
- 800 g scoici, midii sau 200 g scoici congelate
- 1/4 l apa
- 300 g spanac congelat
- sare
- piper
- 2 varfuri de cutit nucsoara
- 2 oua
- 125 ml smantana grasa
- 1-2 linguri pesmet alb
- 1 varf de cutit tarhon uscat
- unt pentru forme
Preparare:
- Scoicile proaspete se spala bine si se freaca cu peria. Se fierb intr-un sfert de litru de apa 5-6 minute, la foc iute, intr-o oala acoperita. Din cand in cand se scutura oala.
- Se preincalzeste cuptorul la 125 grade. Se pune spanacul nedecongelat intr-o oala cu putina apa si se fierbe la foc mic, 5-10 minute. Se scurge si se potriveste gustul cu sare, piper si nucsoara.
- Se amesteca apoi ouale cu spanacul, smantana grasa si pesmetul. Se scot scicile din oala, se indeparteaza cochiliile si se pun in amestec. Se mai adauga sare si tarhon dupa gust.
- Se ung bine formele. Se umplu pe trei sferturi si se tin 20 minute la cuptor, in bain-marie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu