PROPUNERE DE SERVIRE: acest pate merge bine cu biscuiti sarati sau paine integrala de secara. E bine ca, in timpul prepararii, vasul din care se va servi pateul sa stea la frigider, in acest fel, alimentele raman mai mult timp reci.
Ingrediente:
- 100 g somon fume taiat felii
- 100 g branza crema proaspata
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura chives tocate sau codite de ceapa verde tocate
- 1 lingura marar proaspat tocat sau 1 lingurita marar uscat
- piper negru
- fire de marar, dupa gust
Preparare:
- Se taie somonul in fasii. Cu ajutorul mixerului se amesteca somonul, crema de branza, zeama de lamaie, chives si mararul, pana se formeaza o masa omogena.
- Pasta de somon se potriveste de piper si se aseaza intr-un vas mic. Se acopera si se tine la rece 15 minute sau pana ce va fi servita. Se spala mararul, se zvanta si se orneaza cu el pateul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu