marți, 9 februarie 2010

Pate de somon fume

Pentru 5 portii: 1 portie: kcal 91 / kj 382 / proteine 8 g / glucide 1 g / grasime 25 g / colesterol 100 mg / sodiu 456 mg

PROPUNERE DE SERVIRE: acest pate merge bine cu biscuiti sarati sau paine integrala de secara. E bine ca, in timpul prepararii, vasul din care se va servi pateul sa stea la frigider, in acest fel, alimentele raman mai mult timp reci.

Ingrediente:
  • 100 g somon fume taiat felii
  • 100 g branza crema proaspata
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura chives tocate sau codite de ceapa verde tocate
  • 1 lingura marar proaspat tocat sau 1 lingurita marar uscat
  • piper negru
  • fire de marar, dupa gust

Preparare:

  1. Se taie somonul in fasii. Cu ajutorul mixerului se amesteca somonul, crema de branza, zeama de lamaie, chives si mararul, pana se formeaza o masa omogena.
  2. Pasta de somon se potriveste de piper si se aseaza intr-un vas mic. Se acopera si se tine la rece 15 minute sau pana ce va fi servita. Se spala mararul, se zvanta si se orneaza cu el pateul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu