Ingrediente :
- 1 catel de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline
- 3 linguri otet de vin rosu
- 1/2 lingurita oregano uscat
- sare
- piper
- 1 vanata mijlocie
- 2 dovlecei
- 1 ardei gras mare, rosu sau galben
- 30 g parmezan ras
Preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 250 grade. Se curata catelul de usturoi si se toaca marunt. Intr-un vas mic, se amesteca uleiul, otetul, usturoiul cu oregano, sare si piper.
- Se spala vanata si se taie in rondele goase de 5 mm. Acestea se intind una langa alta pe o tava acoperita cu o folie de aluminiu si se ung cu amestecul de mai sus. Se pun la cuptor, la aproximativ 10 cm distanta de sursa de caldura, si se coc cate 4 minute pe fiecare parte, pana ce devin maronii si se inmoaie. Dupa ce au fost intoarse, se ung din nou cu amestecul de ulei.
- Intre timp, se spala dovleceii si ardeiul. Dovleceii se taie pe lung, in felii subtiri. Ardeiul se taie in doua, se scot cotorul cu samburii si peretii albi despartitori, apoi se taie in fasii late de 2,5 cm.
- Vanata coapta se pastreaza la cald. Se aseaza feliile de dovlecei si fasiile de ardei in tava, se ung si se tin la cuptor cate 3 minute pe fiecare parte. Cand se intorc de pe o parte pe cealalta, se ung din nou.
- Legumele, inclusiv rondelele de vanata coapta, se aranjeaza pe 4 farfurii si se stropesc cu restul de amestec de ulei. Pe deasupra se presara parmezan ras si se servesc imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu