marți, 9 februarie 2010

Limba de vita cu linte si crema de verdeturi

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 339 / kj 1424 / proteine 17 g / glucide 20 g / grasime 20 g / colesterol 100 mg / sodiu 80 mg.

BINE DE STIUT : daca folositi o oala sub presiune, timpul de fierbere poate fi redus la 20 minute.

Ingrediente:
  • 125 g linte
  • 400 ml apa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 frunza dafin
  • sare
  • piper
  • 1-2 lingurite de otet balsamic
  • 3 fire coriandru sau patrunjel
  • 2-3 fire busuioc
  • 200 g iaurt natural sarac in grasimi
  • 150 g smantana grasa
  • 1 varf cutit chimen
  • 8-12 felii de limba fiarta tinuta in saramura

Preparare:

  1. Se spala lintea si se lasa la inmuiat peste noapte, in 400 ml apa. A doua zi, se curata usturoiul si se adauga 1 catel si frunza de dafin in lintea pusa la inmuiat.
  2. Se pune lintea la foc si se fierbe la temperatura medie, 20-30 de minute. Apoi se toarna printr-o stecuratoare si se lasa sa se scurga bine. In continuare se adauga sare, piper si otet balsamic.
  3. Intre timp, se spala coriandrul si busuiocul si se zvanta. Se toaca si se zdrobeste al doilea catel de usturoi.
  4. Se amesteca iaurtul cu smantana grasa, se adauga verdeturile si usturoiul si se drege la gust cu sare, piper si chimen.
  5. Feliile de limba se aseaza pe un platou sau se impart pe farfurii. Se pune lintea alaturi, iar crema de verdeturi separat, intr-un castronas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu