BINE DE STIUT : daca folositi o oala sub presiune, timpul de fierbere poate fi redus la 20 minute.
Ingrediente:
- 125 g linte
- 400 ml apa
- 2 catei de usturoi
- 1 frunza dafin
- sare
- piper
- 1-2 lingurite de otet balsamic
- 3 fire coriandru sau patrunjel
- 2-3 fire busuioc
- 200 g iaurt natural sarac in grasimi
- 150 g smantana grasa
- 1 varf cutit chimen
- 8-12 felii de limba fiarta tinuta in saramura
Preparare:
- Se spala lintea si se lasa la inmuiat peste noapte, in 400 ml apa. A doua zi, se curata usturoiul si se adauga 1 catel si frunza de dafin in lintea pusa la inmuiat.
- Se pune lintea la foc si se fierbe la temperatura medie, 20-30 de minute. Apoi se toarna printr-o stecuratoare si se lasa sa se scurga bine. In continuare se adauga sare, piper si otet balsamic.
- Intre timp, se spala coriandrul si busuiocul si se zvanta. Se toaca si se zdrobeste al doilea catel de usturoi.
- Se amesteca iaurtul cu smantana grasa, se adauga verdeturile si usturoiul si se drege la gust cu sare, piper si chimen.
- Feliile de limba se aseaza pe un platou sau se impart pe farfurii. Se pune lintea alaturi, iar crema de verdeturi separat, intr-un castronas.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu