Ingrediente:
- sare
- 1 lingura ulei
- 70 g unt
- 225 g paste mici
- 50 g faina
- 600 ml lapte
- piper
- 250 g peste afumat
- unt pentru forma
- 25 g parmezan ras
- 20 g pesmet alb
Preparare:
- Se pune apa la fiert, se dauga sare si ulei. Cand apa fierbe, se pun pastele, se amesteca o data si, in functie se sortiment, se fierb 6-12 minte. Apoi se scurg si se clatesc cu apa rece.
- Se preincalzeste cuptorul la 220 grade. Se incing 50 g unt intr-o cratita si se caleste faina pana devine rumena. Se adauga treptat laptele, amestecand continuu. Se condimenteaza cu sare si piper. Se mai fierbe 5 minute la foc mic.
- Se desface pestele si se adauga la sos. Se unge o forma cu unt, se amesteca pastele cu sosul de peste si se toarna totul in forma.
- Se presara peste budinca de peste branza rasa si pesmet si restul de unt sub forma de bucatele. Se da la cuptor 20-22 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu