Cantitatile de peste si sos sunt calculate pentru 4 persoane.
Reteta de baza pentru file de peste la cuptor
- Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se intinde o bucata mare de folie de aluminiu pe masa de lucru si se unge cu ulei.
- 1,5 kg de fileuri de somon sau de biban de mare se aseaza in centru, se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare si piper.
- intre bucati se pot pune felii subtiri de lamaie. Se acopera pestele cu restul foliei, se inchid marginile cat mai etans, pentru ca sucul sa nu se evapore.
- se dau la cuptor si se tin aproximativ 10 minute la o grosime a carnii de 2,5 cm.
- pestele este facut daca poate fi taiat usor cu furculita.
- fileurile astfel preparate se aseaza pe un platou preincalzit si se orneaza, dupa gust, cu felii de lamaie, fire de marar sau frunze de nasturel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu