joi, 18 februarie 2010

Sosuri pentru peste la cuptor

Pestele se pregateste extrem de simplu la cuptor. Felurile preparate pe aceasta cale sunt fine si, in plus, bogate in proteine. Pestele preparat la cuptor poate fi servit simplu, cu o felie de lamaie, dar si cu o serie de sosuri picante. Acestea se pot pregati cat timp pestele sta la cuptor. Retetele se potrivesc atat pentru pestele facut la cuptor, cat si la pestele prajit in tigaie, dar, mai ales, la fructe de mare facute pe gratar.
Cantitatile de peste si sos sunt calculate pentru 4 persoane.


Reteta de baza pentru file de peste la cuptor

  • Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se intinde o bucata mare de folie de aluminiu pe masa de lucru si se unge cu ulei.
  • 1,5 kg de fileuri de somon sau de biban de mare se aseaza in centru, se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare si piper.
  • intre bucati se pot pune felii subtiri de lamaie. Se acopera pestele cu restul foliei, se inchid marginile cat mai etans, pentru ca sucul sa nu se evapore.
  • se dau la cuptor si se tin aproximativ 10 minute la o grosime a carnii de 2,5 cm.
  • pestele este facut daca poate fi taiat usor cu furculita.
  • fileurile astfel preparate se aseaza pe un platou preincalzit si se orneaza, dupa gust, cu felii de lamaie, fire de marar sau frunze de nasturel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu