joi, 11 februarie 2010

Supa cu cascaval Cheddar

Pentru 4 prtii: 1 portie: kcal 728 / kj 3058 / proteine 24 g / glucide 43 g / grasime 53 g / colesterol 147 mg / sodiu 1119 mg.

PROPUNERE DE SERVIRE: aceasta supa consistenta merge foarte bine cu baghete proaspata.

Ingrediente:
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 3 fire de praz
  • 450 g spanac proaspat sau spanac tocat congelat
  • 50 g unt
  • 120 g orez
  • 1,25 l supa de vita
  • sare, piper negru
  • 2 varfuri de cutit nucsoara rasa
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • 200 g smantana grasa
  • 125 ml smantana
  • 180 g cascaval Cheddar ras

Preparare:

  1. Se curata ceapa si usturoiul, se taie ceapa in cubulete si se zdrobeste usturoiul. Se curata prazul, se spala si se taie in rondele. Se spala bine spanacul, se alege si se toaca marunt.
  2. Se incinge untul intr-o oala si se calesc 5 minute legumele, amestecand continuu. Se presara orezul si se caleste pana devine sticlos. Se stinge cu supa de vita, se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara.
  3. Se da supa intr-un clocot, apoi se ia de pe foc.
  4. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca. Se inglobeaza patrunjelul, smantana grasa, smantana si cascavalul in supa, fara a se mai pune la fiert. La sfarsit, se mai gusta o data, se mai adauga sare sau piper, daca este nevoie. Cand este gata, supa se pune in farfurii si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu