Ingrediente:
- 1 ceapa mica
- 200 g ciuperci champignon
- 2 linguri unt
- 350 g creveti mari, cruzi, decorticati fara intestin; decongelati sau proaspeti
- 1 lingura ulei
- 1 lingura faina
- 2 lingurite boia
- 175 ml vin alb sec
- 175 ml smantana semi-grasa
- 125 g smantana fermentata
- 4-6 picaturi sos Tabasco
- sare
- fire de patrunjel, dupa gust
Preparare:
- Se curata cepele si se toaca. Se curata ciupercile se spala si se taie. Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc potrivit. Se adauga crevetii si se calesc aproximativ 2 minute, pana devin rozalii. Se scot cu spumiera si se pun deoparte.
- Se adauga uleiul in tigaie, se incinge. Se pune ceapa si se caleste 5 minute, sa se inmoaie. Apoi se adauga ciupercile si se mai lasa 4 minute cu tigaia acoperita, ca sa se patrunda bine. Se amesteca din cand in cand.
- Se presara faina si boia peste ciuperci si se amesteca bine. Se torna incet vinul peste compozitie si se lasa sa dea in clocot la foc mic, amestecand continuu. Cand sosul s-a legat, se inglobeaza smantana si se mai incinge, dar nu se fierbe.
- Se reduce focul si se adauga smantana fermentata, sosul Tabasco si crevetii. Se infierbanta, amestecand continuu, 1 minut. Se spala patrunjelul si se zvanta. Se condimenteaza crevetii cu sare, se aseaza pe un platou si se orneaza cu patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu