Ingrediente:
- 400 g sparanghel alb
- 1 l apa
- sare
- 1/2 lingurita zahar
- 60 g unt
- 15-20 g faina
- 1/4 l supa de pasare
- 125 ml smantana
- piper alb proaspat macinat
- 1 varf de cutit nucsoara rasa
Preparare:
- Se decojeste sparanghelul si se taie in bucati de 3-4 cm. Se incalzeste apa intr-o oala, se adauga sare, zahar, o treime din unt si bucatile de sparanghel si se fierb 15 minute.
- Restul de unt se topeste in alat oala, se presara faina si se caleste pana ce devine aurie. Se scot bucatile de sparanghel cu spumiera din oala. Se stinge rantasul cu supa.
- Se lasa supa sa mai fiarba 10 minute, apoi se inglobeaza smantana si se mai adauga doar capetele de sparanghel. (Restul bucatilor pot fi folosite mai tarziu, la o salata). In final, se potriveste supa cu sare, piper si nucsoara, se pune in 4 farfurii si se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu