Pentru 4 portii:
1 portie: kcal 1288 /kj 5410 / proteine 63 g / glucide 10 g / grasime 94 g / colesterol 339 mg / sodiu 585 mg.
PROPUNERE DE SERVIRE:
Garnitura cea mai potrivita la acest fel de mancare este broccoli (fiind foarte bogata in vitamina C) sau conopida.
INGREDIENTE:
- unt pentru uns forma
- 1 pui (aprox. 1,5 kg)
- sare
- piper negru
- 1/2 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura unt sau margarina
- 75 g pesmet
- 2 linguri patrunjel tocat marunt
- 4 linguri maioneza
- 2 lingurite mustar
Preparare:
- Se preincalzeste grilul sau sursa de foc din partea superioara a cuptorului la 250 grade. Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se transeaza puiul, se sareaza si se pipereaza bucatile si se aseaza cu pielea in jos, in forma de copt. Se pune in cuptor la circa 15 cm distanta de sursa de caldura si se prajesc 20 minute, pana se rumenesc usor. La jumatatea intervalului se intorc.
- Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o cratita la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute. Se pun apoi pesmetul si patrunjelul, se ia cratita de pe foc si se pune deoparte. Se amesteca maioneza cu mustarul.
- Bucatile de pui se mai intorc o data si se prajesc inca 5 minute.
- Se scoate forma din cuptor, se intinde sosul de maioneza peste carne si se presara amestecul de patrunjel pe deasupra. Se dau din nou la cuptor 3 minute, cat sa se formeze o crusta rumena. Bucatile preparate se aranjeaza pe un platou si se servesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu