Pentru 24 bucati:
FOILE:
- 10 albusuri
- 300 g zahar
- 300 g nuci macinate
- 4 linguri faina
CREMA:
- 10 galbenusuri
- 10 linguri zahar
- 300 g unt
- 2 linguri faina
GLAZURA:
- 200 g gem de caise
- 2 linguri cacao
Preparare:
- se bat bine albusurile (ca pentru bezea), se adauga zaharul, nuca macinata si la urma faina. Din compozitia se coc 4 foi pe dosul tavii, care trebuie unsa si tapetata cu faina.
- pentru crema se freaca bine galbenusurile cu zaharul si 2 linguri de faina. Cratita se pune pe aragaz, la foc mic, si se amesteca in compozitie pana devine ca o smantana groasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca bine cu untul moale.
- Se umplu foile cu crema preparata. Foaia de deasupra se unge cu gemul amestecat cu cacao. Se taie numai a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu