PROPUNERE DE SERVIRE: ca garnitura la pui merge foarte bine orezul alb, prefiert.
Ingrediente:
- 1 pui (aprox. 1,2 kg)
- 2 catei de usturoi
- 3-4 linguri ulei de soia
- 1/4 l supa de pasare bine condimentata
- 1 frunza dafin
- 5 cepe verzi
- 1/2 legatura coriandru
- 3 linguri sos de soia
- 2 lingurite amidon alimentar
- 2 linguri apa
- sare
- piper negru proaspat macinat.
Preparare:
- Se transeaza puiul. Se curata usturoiul si se zdrobeste.
- Se incinge uleiul de soia intr-o tigaie inalta si se prajesc bucatile de pui 12-15 minute pe toate partile. Se adauga usturoiul si se stinge cu supa de pasare. Se pune si dafinul si se continua fierberea la foc mic aproximativ 20 minute.
- Intre timp se curata cepele verzi, se spala si se taie in bucati . Se spala coriandrul, se zvanta si se desprind frunzulitele. Se amesteca sosul de soia cu apa si amidonul si se adauga impreuna cu ceapa la pui, cu aproximativ 5 minute inainte ca acesta sa fie gata.
- Se scoate frunza de dafin. Se potriveste cu sare si piper. Se aseaza carnea si sosul pe un platou, se presara frunzulitele de coriandru si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu