vineri, 19 februarie 2010

Pui cu ceapa verde

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 84 , kj 3713 , proteine 57 g , glucide 5 g , grasime 64 g , colesterol 225 mg , sodiu 1301 mg.

PROPUNERE DE SERVIRE: ca garnitura la pui merge foarte bine orezul alb, prefiert.

Ingrediente:
  • 1 pui (aprox. 1,2 kg)
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de soia
  • 1/4 l supa de pasare bine condimentata
  • 1 frunza dafin
  • 5 cepe verzi
  • 1/2 legatura coriandru
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 lingurite amidon alimentar
  • 2 linguri apa
  • sare
  • piper negru proaspat macinat.

Preparare:

  1. Se transeaza puiul. Se curata usturoiul si se zdrobeste.
  2. Se incinge uleiul de soia intr-o tigaie inalta si se prajesc bucatile de pui 12-15 minute pe toate partile. Se adauga usturoiul si se stinge cu supa de pasare. Se pune si dafinul si se continua fierberea la foc mic aproximativ 20 minute.
  3. Intre timp se curata cepele verzi, se spala si se taie in bucati . Se spala coriandrul, se zvanta si se desprind frunzulitele. Se amesteca sosul de soia cu apa si amidonul si se adauga impreuna cu ceapa la pui, cu aproximativ 5 minute inainte ca acesta sa fie gata.
  4. Se scoate frunza de dafin. Se potriveste cu sare si piper. Se aseaza carnea si sosul pe un platou, se presara frunzulitele de coriandru si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu