BINE DE STIUT: aceasta supa gustoasa va fi apreciata de vegetarieni, daca se inlocuieste supa de gaina cu supa le legume.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 1 catel mic de usturoi
- 1/2 ardei gras mare
- 2 linguri de unt
- 150 g ciuperci champignon
- 2 linguri faina
- 1/2 l supa de gaina
- 125 ml lapte
- sare
- piper negru
- 1-2 fire de patrunjel
Preparare:
- Se curata ceapa si usturoiul;, se spala ardeiul si se zvanta, se scot semintele si peretii despartitori. Se toaca totul. Se topeste untul la foc mediu si se calesc ceapa, usturoiul si ardeiul timp de 5 minute, pana se inmoaie. Apoi se curata ciupercile, se taie felii si se adauga peste legumele calite. Se mai lasa la foc 3 minute.
- Se presara faina pe deasupra si se amesteca bine. Apoi se adauga supa de gaina si se da intr-un clocot, la foc mare. Se continua fierberea timp de 5 minute, amestecand mereu, pana cand supa incepe sa se lege usor.
- Se da focul mai mic si se adauga laptele. Se potriveste de sare si piper si se mai infierbanta o data, fara a da in clocot. Intre timp, se spala patrunjelul, se zvanta, se toaca si se pune in supa. Supa se imparte in 4 farfurii si se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu