Pentru 24 bucati:
BLATUL:
- 60 g ciocolata amara
- 1/2 cana unt nesarat, la temperatura camerei
- 1 cana zahar
- 2 oua mari
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1/2 lingurita scortisoara
CREMA:
- 360 g ciocolata alba de menaj
- 6 linguri smantana
- 2 lingurite esenta de menta
GLAZURA:
- 6 linguri frisca
- 180 g ciocolata semidulce
ORNAREA:
- ciocolata alba
- frunze verzi de menta
- fructe de sezon
Preparare:
- Pentru blat se rupe ciocolata in bucati si se topeste. Se bate untul pana devine spumos. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se pun, unul cate unul, ouale. Dupa fiecare ou se bate bine compozitia. Se adauga ciocolata topita, vanilia, faina si scortisoara. Se amesteca pentru omogenizare. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata. Se coace la foc potrivit 30 minute, in cuptorul incalzit inainte. Se scoate din cuptor cand este tare si la mijloc (se face proba cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca 10 minute si se scoate pe un platou. Se taie in doua pe orizontala.
- Pentru crema, se amesteca ciocolata alba rasa cu frisca pe bain-marie, pna cand se obtine o compozitie omogena. Se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de menta. Se amesteca si se acopera vasul pentru 5 minute. Se toarna crema calda peste foaia rece. Se acopera cu a doua foaie si se pune prajitura la rece.
- Pentru glazura, se amesteca bucatile de ciocolata si frisca, la bain-marie. Cand compozitia este omogena, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit 5 minute. Se toarna jumatate din glazura peste prajitura scoasa din frigider. Se intinde pe suprafata prajiturii. Se pune la frigider pentru inca 1 ora. Dupa acest timp, se toarna glazura ramasa, reincalzita, peste prajitura. Se intinde si acest strat uniform. Se pune prajitura la frigider pana a doua zi. Se orneaza cu "talas" din ciocolata alba, cu frunze verzi de menta sau cu fructe de sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu