Ingrediente:
- 2 rosii mari coapte
- 175 g orez cu bob lung
- 300 g mazare congelata
- unt pentru forma
- 4 fileuri de cod
- 4 linguri vin alb sec
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri unt
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- sare
- piper negru
Preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 220 grade. Se decojesc rosiile, se taie in doua, se scot semintele, se taie pulpa in cubulete. Se prepara in roua cratite separate orezul si mazarea conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se aseaza fileurile de cod in forma si se stropesc cu zeama de lamaie si vin. Se pun bucatelele de unt deasupra si apoi se presara cubulete de rosii, cimbrul, sare si piper. Se da pestele la cuptor 8-10 minute, pana se desface usor cu furculita.
- Se scurg orezul si mazarea si se amesteca. Se aseaza pe un platou legumele, fileurile de peste se pun deasupra, se toarna sosul si se servesc imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu