miercuri, 10 februarie 2010

Supa clara de legume


Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 74 / kj 311 / proteine 3 g / glucide 8 g / grasime 3 g / colesterol 6 mg / sodiu 1304 mg.

Ingrediente:


  • 6 fire de patrunjel

  • 2 catei de usturoi

  • 2 frunze dafin

  • 1 lingurita boabe de piper negru

  • 1 fir mijlociu de praz (doar partea alba)

  • 1 lingura unt

  • 1 l apa

  • 1 l supa de legume

  • 2 tije de telina mijlocii

  • 2 morcovi mijlocii

  • 100 g fasole verde

Preparare:



  1. Se spala patrunjelul si se toaca. Se curata usturoiul, apoi se pune impreuna cu patrunjelul, frunzele de dafin si boabele de piper intr-o bucata de tifon si se leaga cu ata.

  2. Se curata prazul si se taie in rondele. Se caleste 5 minute in unt. Apoi se aduga apa, supa de legume si saculetul de condimente. Se da focul mare, se acopera oala si se lasa supa sa dea in clocot.

  3. Se curata tijele de telina, se razuiesc morcovii si se taie toate in betigase. Se adauga in supa care clocoteste, se reduce focul si se mai lasa la fiert 5-8 minute, sa se inmoaie legumele.

  4. Se curata fasolea, se scot atele si se taie pe lungime, in 2 sau 3 fasii. Se scoate saculetul de condimente, se aduga fasolea si se mai fierbe 1 minut. Supa se pune in farfurii si se serveste imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu