Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 74 / kj 311 / proteine 3 g / glucide 8 g / grasime 3 g / colesterol 6 mg / sodiu 1304 mg.
Ingrediente:
Ingrediente:
- 6 fire de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 2 frunze dafin
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 1 fir mijlociu de praz (doar partea alba)
- 1 lingura unt
- 1 l apa
- 1 l supa de legume
- 2 tije de telina mijlocii
- 2 morcovi mijlocii
- 100 g fasole verde
Preparare:
- Se spala patrunjelul si se toaca. Se curata usturoiul, apoi se pune impreuna cu patrunjelul, frunzele de dafin si boabele de piper intr-o bucata de tifon si se leaga cu ata.
- Se curata prazul si se taie in rondele. Se caleste 5 minute in unt. Apoi se aduga apa, supa de legume si saculetul de condimente. Se da focul mare, se acopera oala si se lasa supa sa dea in clocot.
- Se curata tijele de telina, se razuiesc morcovii si se taie toate in betigase. Se adauga in supa care clocoteste, se reduce focul si se mai lasa la fiert 5-8 minute, sa se inmoaie legumele.
- Se curata fasolea, se scot atele si se taie pe lungime, in 2 sau 3 fasii. Se scoate saculetul de condimente, se aduga fasolea si se mai fierbe 1 minut. Supa se pune in farfurii si se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu