- 8 oua
- 6 linguri apa
- 2 linguri zeama de lamaie
- 8 linguri ulei
- 150 g faina
- 150 g dovleac ras
- 300 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lamaie
- 1 lingurita scortisoara rasa
Preparare:
Se fierbe apa in care s-a dizolvat 50 g zahar, zaharul vanilat si scortisoara. Se separa ouale, se freaca galbenusurile cu 100 g zahar pana cand se obtine o compozitie albicioasa, spumoasa. In timpul acestei operatiuni se adauga treptat cate 1 lingura din siropul cu scortisoara, pana cand se termina toata cantitatea. Se bat albusurile pana cand spuma se tine bine de tel. Se dauaga apoi peste albusuri, pe rand si treptat, coaja rasa de lamaie, uleiul, galbenusurile, dovleacul si faina in care s-a amestecat praful de copt. In tot acest timp, se bate compozitia cu mixerul, pana cand devine omegena. Se unde o tava rotunda cu unt, se presara cu faina si se toarna in ea compozitia. Se coace prajitura la foc potrivit. Inainte de servire, se poate orna cu frisca su cu dovleac proaspat ras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu