- 14 oua
- 100 g faina
- 1 lamaie
- 250 g zahar tos
- arome: esenta de vanilie, rom, migdale, zahar vanilat, etc
- sare
- 1 lingura unt + 2 linguri faina pentru tava
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se presara cu putina sare galbenusurile, se lasa 10 minute si apoi se freaca bine cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa, mai albicioasa si zaharul se dizolva tot. In acest timp se adauga din cand in cand cate putina zeama de lamaie si aromele. Pana la final trebuie adaugata toata zeama de la 1 lamaie. Se adauga coaja rasa de lamaie si apoi faina, treptat cate 1 lingura, dupa care se continua amestecarea compozitiei. Se bat albusurile spuma si cand spuma este tare si se tine bine de tel, se dauga treptat in compozitia de galbenusuri, amestecand prin rasturnare, de cateva ori, nu prin invartire, frecare. Compozitia se toarna imediat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se pune la copt, la foc potrivit. Nu se deschide cuptorul in primele 20 de minute. Pandispanul poate fi cel mai simplu blat de tort, baza pentru rulade si prajituri cu creme sau fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu