miercuri, 24 februarie 2010

Negrese aromate

Pentru 8 portii:

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 6 oua
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 cuisoare macinate
  • 250 g miez de nuca
  • 1 lingura ulei

Preparare:

  • Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza si se stinge cu un pahar de apa.
  • Se freaca galbenusurile cu zaharul ramas, se adauga faina, siropul de zahar obtinut din zaharul caramelizat, cand acesta s-a racit, scortisoara, bicarbonatul, miezul de nuca sfaramat, cuisoarele si, la sfarsit, albusurile batute spuma.
  • Se toarna amestecul intr-o tava unsa si tapetata. Se coace la foc potrivit.
  • Se taie dupa ce prajitura s-a racit.
Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu