joi, 11 februarie 2010

Supa groasa de napi


Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 509 / kj 2138 / proteine 44 g / glucide 26 g / grasime 25 g / colesterol 126 mg / sodiu 1793.

Ingrediente:


  • 1 nap (1 kg)

  • 600 g cartofi

  • 1 fir de praz

  • 1 ceapa

  • 1 lingura ulei

  • 1 linguta unt

  • 1/2 l supa de carne

  • 2 frunze de dafin

  • sare

  • piper

  • 1 lingurita cimbru uscat

  • 4 cotlete (600 g)

Preparare:



  1. Napul si cartofii se spala, se decojesc si se taie cubulete. Se curata prazul, se spala si se taie in rondele subtiri. Ceapa se curata si se toaca marunt.

  2. Se incinge uleiul intr-o oala, se adauga untul. Se pun napul si ceapa si se calesc, amestecand. Apoi se adauga supa, cartofii si frunzele de dafin. Se potriveste gustul de sare, piper si cimbru.

  3. Se adauga cotletele si se fierb acoperite 15 minute, la foc moderat.

  4. Se pune prazul, se amesteca usor si se mai lasa sa fiarba totul 15 minute. Apoi se imparte la 4 farfurii si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu