Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 473 / kj 1987 / proteine 36 g / glucide 5 g / grasime 30 g / colesterol 81 mg / sodiu 93 mg.
Ingrediente:
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 5 linguri de vin alb sec
- 1 frunza de dafin
- 1/4 l apa
- 50 g boabe de struguri albi sau negri, fara samburi
- 4 fileuri de somon
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 4 linguri smantana semi-grasa
- sare
- piper alb
- 4 ciorchini mici de strugure, dupa gust.
Preparare:
- Se curata ceapa si usturoiul. Se taie ceapa in felii si catelul de usturoi in doua. Se pun la fiert intr-o cratita vinul, ceapa, usturoiul, frunza de dafin si apa, se dau intr-un clocot, apoi se reduce focul, se pune un capac si se mai lasa la fiert 5 minute. Se spala strugurii, se zvanta si se taie boabele pe jumatate.
- Fileurile de somon se adauga la fiertura, se lasa sa dea un clocot, apoi se reduce din nou temperatura si se continua fierberea la foc potrivit 8-10 minute, pana ce carnea devine ferma si se desface cu furculita. Fileurile se aseaza apoi pe un platou si se tin la cald. Se toarna fiertura printr-o sita intr-un pahar gradat.
- Se topeste untul. Se adauga amestecand faina si se caleste. Apoi se toarna treptat 200 ml de fiertura, amestecand in continuare. Dupa 3-4 minute, se inglobeaza boabele de strugure injumatatite si smantana. Se infierbanta sosul, dar fara sa mai dea in clocot; se sareaza si se pipereaza dupa gust.
- Se toarna sosul peste fileurile de peste. Se spala ciorchinii de strugure, se zvanta si se orneaza cu ei platoul. Se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu