miercuri, 24 februarie 2010

Prajitura cu cacao


Pentru 24 bucati:
BLATUL:
  • 8 oua
  • 150 g nuci prajite
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 75 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g unt
CREMA:
  • 2 galbenusuri (ramase de la blat)
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 200 g unt
Preparare:
  • Pentru blat, se bat albusurile spuma, adaugandu-se treptat zaharul. Se pun pe rand 6 galbenusuri, nucile taiate marunt, faina si praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit timp de 50 minute. Blatul se scoate din tava, se lasa la racit, apoi se taie in doua. Se umple cu crema.
  • Pentru crema, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si cafeaua, pe marginea plitei, pana se ingroasa. Eventual, aceasta operatiune se poate face deasupra unui vas in care fierbe apa. Se lasa crema la racit si apoi se amesteca bine cu untul.
  • Se unge cu crema prima foaie si cea de-a doua se pune deasupra, presand-o usor. Se pudreaza cu zahar pudra sau se unge prajitura cu crema si se taie in bucati potrivite.
Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu