miercuri, 10 februarie 2010

Supa de porumb cu cartofi si slanina


Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 1243 / kj 449 / proteine 11 g / glucide 31 g / grasime 3 g / colesterol 30 mg / sodiu 844 mg.

Ingrediente:


  • 50 g slanina slaba

  • 1 lingura unt

  • 1 ceapa mare

  • 2 cartofi mijlocii

  • 3/4 l supa de carne

  • 1 conserva de porumb boabe

  • 1/2 l lapte

  • sare

  • piper

  • 1-2 fire patrunjel

Preparare:



  1. Se taie slanina in fasii de 1 cm. Se topeste untul intr-o oala si apoi se prajeste slanina aprox. 4 minte. Cand este rumenita, se scoate cu lingura si se pune pe un servet absorbant.

  2. Se curata ceapa, se toaca si se caleste 5 minute in unt, pana devine sticloasa. Se curata cartofii, se taie cubulete si se adauga la ceapa. Se toarna pe deasupra supa si se lasa sa dea intr-un clocot, la foc mare. Apoi se reduce focul, se acopera oala si se mai lasa la fiert aproximativ 10 minute, sa se inmoaie cartofii.

  3. Boabele de porumb se scurg bine si se adauga impreuna cu laptele la supa, se da focul ceva mai mare, dar supa nu trebuie sa mai dea in clocot. Intre timp, se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca.

  4. Se imparte supa in 4 farfurii si se adauga bucatile de slanina prajita, se presara patrunjelul si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu