Ingrediente:
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ceapa
- 1 catel mic de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 60-70 g unt
- 125 ml vin alb
- 125 ml supa de pasare
- 125 m smantana
- sare
- piper proaspat macinat
- praf de chilli
- 1 varf cutit cimbru uscat
- 4 bucati de file de somon
- 1 lamaie
Preparare:
- Se preincalzeste grilul. Se spala ardeii, se zvanta, se taie in doua si se scot nervurile albe. Jumatatile de ardei se aseaza sub grill, cu coaja in sus. In momentul in care se formeaza basici, se scot ardeii si se trec pe sub un jet de apa rece. Se scoate pielita si se taie ardeii in cubulete.
- Se curata ceapa si usturoiul; se taie ceapa in cubulete si se zdrobeste usturoiul. Apoi se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga 40-50 g unt si se caleste ceapa in el. Se adauga usturoiul si ardeiul. Optional, se mai pastreaza cateva cubulete de ardei.
- Cubuletele de ardei calite se sting cu vin si supa, si se lasa sa fiarba la foc mic 2 minute si se adauga smantana. Se potriveste de sare, piper, praf de chilli si cimbru si apoi se face un piure din totul. Cubuletele de ardei pastrate se adauga in sos si se mai lasa 3 minute la foc mic.
- Intre timp, se spala bucatile de peste si se zvanta. Se stoarce lamaia si se toarna peste peste, apoi se sareaza si se pipereaza.
- Se acopera gratarul sau tava cuptorului cu folie de aluminiu, se aseaza fileurile pe el si se pune restul de unt pe ele. Se frige comonul pe ambele parti in total 7 minute. Fileurile se aranjeaza pe un platou si se servesc cu sosul de ardei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu