- 300 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri cafea macinata
- 100 g unt
- 200 g zahar
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 g ciocolata
- un varf de cutit sare
Crema:
- 400 g branza de vaci
- 150 g zahar
- 150 ml cafea preparata
- 100 g smantana bine racita
- 2 linguri lichior de cafea
BLAT: Se amesteca faina cu praful de copt, cafeaua macinata si cu sarea. Se freaca untul cu zaharul pana obtii o pasta. Se adauga oul si esenta de vanilie si se amesteca bine. Se topeste 150 g ciocolata si se adauga in compozitia cu unt. Se adauga faina putin cate putin, amestecand continuu. Se pune apoi ciocolata ramasa, taiata cubulete si se omogenizeaza bine compozitia. Se pune in tava unsa si tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 15-20 minute.
CREMA: Se amesteca, intr-un castron, folosind un blender, braza de vaci, zaharul, cafeaua, pana ce se obtine o pasta mai groasa. Se adauga apoi smantana si lichiorul de cafea si se amesteca in continuare inca 3-4 minute, apoi se toarna si se intinde peste blat. Se taie in cubulete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu