Ingrediente:
- 3 linguri faina
- sare
- piper negru
- 4 pastravi curatati
- 1 ceapa mijlocie
- 250 g ciuperci champignon mici
- 4 felii de slaninuta
- 2 linguri unt
- 125 ml lapte
- 1 lingura patrunjel tocat
Preparare:
- Se amesteca intr-o farfurie faina, sare si piper si se pun 2 linguri deoparte. Apoi se spala pastravii, nu se zvanta si se dau prin faina acoperindu-i bine. Se curata ceapa si se toaca. Se curata ciupercile, se spala, se taie pe jumatate.
- Se taie slaninuta in fasii de 2 cm si de prajesc intr-o tigaie mare, la foc potrivit, pana devin crocante. Se scoate slaninuta si se lasa sa se scurga pe un servet absorbant.
- In grasimea din slanina se prajesc pe rand cate 2 pastravi cate 5 minute pe fiecare parte, rumenindu-i bine, apoi se tin la cald.
- Se topeste untul in aceeasi tigaie. Se adauga ceapa si se caleste 3 minute. Se adauga ciupercile, se fierb pana se patrund. Se presara apoi faina pusa deoparte si se amesteca usor. Se toarna incet laptele si se mai da in fiert, amestecand continuu, pana se obtine un sos legat.
- In final, se pun cateva linguri de sos cu ciuperci peste pastravi. Restul de sos se toarna intr-un bol. Se pun pastravii in farfurii si se presara cu bucatile de slanina si patrunjel tocat. Sosul se serveste alaturat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu