miercuri, 24 februarie 2010

Prajitura cu cacao si struguri

Pentru 24 bucati:
BLAT:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 pahar de lapte
  • 1 ciorchine de struguri negri

CREMA:

  • 200 ml frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
ORNARE:
  • un ciorchine de struguri albi
  • 250 ml frisca

Preparare:

  • Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se prepara aluatul, amestecand toate ingredientele, si se intinde in tava intr-o foaie de grosimea de 1 cm. Se inteapa din loc in loc cu cutitul si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-25 minute, pana se rumeneste blatul.
  • Intre timp, se pregateste crema de ciocolata astfel: se incorporeaza in frisca, treptat, prin batere cu un tel, praful de crema de ciocolata si zaharul pudra. Se aromeaza cu esenta de rom si in ea se pun boabe de struguri negri. Se da la frigider.
  • Cand este copt blatul, se insiropeaza cu un sirop obtinut din 50 ml apa si 100 g zahar tos. Deasupra se intinde crema si peste crema se aseaza boabe de struguri albi. Se da la frigider pentru 2 ore. Se serveste simpla sau cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu