vineri, 12 februarie 2010

Turtita de ton cu sos de castraveti


Pentru 4 portii: 1 porti: kcal 469 / kj 1970 / proteine 25 g / glucide 20 g / grasime 30 g / colesterol 127 mg / sodiu 416 mg.

BINE DE STIUT: cantitatile sunt calculate pentru aperitiv, daca le dublati, aveti asigurata o masa principala.

Ingrediente:


  • 1 castravete de salata mijlociu ( apox. 450 g)

  • sare

  • 1 ceapa verde

  • 320 g ton in suc propriu (din conserva )

  • 75 g pesmet alb

  • 1 ou

  • 2 linguri maioneza

  • piper negru

  • 125 g iaurt

  • 1 lingura marar tocat proaspat sau 1 lingurita marar uscat

  • 1 lingura ulei

  • fire de marar, dupa gust

Preparare:



  1. Se decojeste castravetele, se taie pe lung in doua si se scot semintele. Castravetele se da pe razatoarea mare, se pune intr-o sita si se presara 1 lingurita de sare pe el. Sita se aseaza peste castron si se lasa 15 minute, sa se scurga zeama din castravete.

  2. Intre timp, se curata ceapa verde, se spala si se taie in rondele fine. Se scurge lichidul din conserva de peste. Se marunteste pestele cu o furculita si se amesteca bine intr-un vas cu pesmetul, ceapa, oul, maioneza si putina sare. Se formeaza apoi 4 turtite groase de aproximativ 2 cm.

  3. Se clateste castravetele sub jet de apa, se scurge si se elimina prin presare restul de lichid. Se amesteca cu marar si iaurt, se sareaza si se pipereaza. Se tine la rece, acoperit, pana va fi servit.

  4. Se incinge uleiul. Se pun turtitele la prajit, tinandu-le cate 3-4 minute pe fiecare parte. Se spala firele de marar, se zvanta. Se aranjeaza turtitele de peste, se orneaza cu marar si se servesc cu sosul de castraveti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu