Pentru 10 portii:
- 100 g nuci (alune, migdale)
- 175 g zahar
- 125 g ciocolata amaruie
- 25 ml bitter sau rom
- 125 g unt
- 3 oua
- 125 g faina
- un varf de cutit sare
GLAZURA:
- 60 g ciocolata amaruie
- 50 g unt
- 1 lamaie
- 100-150 g zahar praf
ORNARE:
- 125 g nuci (migdale, alune) prajite
Preparare:
- se prajesc 75 g nuci intr-o tava uscata, se freaca nucile cu o lingura de lemn si se elimina pielitele rezultate. Se macina impreuna cu 50 g zahar. Se topeste ciocolata stropita cu bitter sau rom si se lasa apoi la racit. Se freaca untul cu 75 g zahar pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga galbenusurile, pe rand, ciocolata topita racita si amestecul macinat de nuci cu zahar. Se omogenizeaza si apoi se adauga treptat faina. Se bat albusurile spuma cu putina sare. Se adauga pe rand, 2 linguri zahar. Cand spuma se tine bine de tel, se toarna in amestecul de ciocolata. Se amesteca prin rasturanare de cateva ori si se toarna compozitia obtinuta intr-o tava rotunda. Se coace la foc potrivit 30-35 minute.
- pentru glazura , se topeste ciocolata si se adauga untul dupa ce s-a luat vasul de pe foc. Se toarna glazura calda peste prajitura. Se stoarce lamaia si se amesteca susul cu atata zahar pudra cat este necesar ca sa se obtina o compozitie mai groasa. Se pune compozitia intr-un pos si se fac linii decorative peste glazura de ciocolata. Deasupra lor de presara nuci prajite zdrobite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu