miercuri, 24 februarie 2010

Prajitura cu cacao si cafea

Pentru 24 bucati:
BLAT:
  • 3 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 4 lingurite cacao
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom

    CREMA:
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingura cafea macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 50 g nuca macinata
Preparare:
  • Se amesteca untul cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale batute spuma si esenta de rom. Se omogenizeaza compozitia, amestecand totul cu telul. Se pun faina, in ploaie, praful de copt, cacaoa si cafeaua. Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pune blatul la copt, in cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste pe deasupra.
  • Pentru crema, in afara de nuca macinata, se pun toate celelalte ingrediente intr-un vas si se fierb la foc potrivit, 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Se ia vasul de pe foc si se adauga nuca macinata. Pentru a finisa prajitura, se intinde uniform crema calduta deasupra prajiturii ca galzura. Dupa gust se poate orna cu frisca.
Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu