- 6 oua
- 100 g faina
- 100 g cacao
- 250 g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
- 1 lingura suc de lamaie sau otet de mere
- 3 pere
- 2 linguri zahar pudra pentru decor
- sare
Preparare:
Se bat galbenusurile cu un varf de cutit de sare si se lasa 10 minute in rapaus. In acest fel, culoarea lor se va inviora. Se bat albusurile pana cand se obtine o spuma ferma. In timpul baterii, se adauga treptat, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna peste spuma de albusuri galbenusurile si se amesteca prin ridicarea compozitiei, nu prin frecare. Se adauga treptat faina, in care s-a amestecat si praful de copt, otetul de mere sau zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se curatat perele de coaja, se taie in jumatati, se elimina cotorul si semintele. Se aseaza jumatatile de pere peste compozitia din tava, cu partea bombata in sus. Se pune tava in cuptor, la foc potrivit. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta la mijloc. Cand este gata, se scoate tarta din tava pe un gratar din lemn pentru a se raci. Inainte de servire, se traseaza niste dungi de zahar pudra deasupra. Se taie numai dupa ce s-a racit. Fiecare portie trebuie sa contina cate o jumatate de para.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu