marți, 9 februarie 2010

Minitarte cu somon si crema cu marar

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 407 / kj 1709 / proteine 14 g / glucide 2 g / grasime 35 g / colesterol 92 mg / sodiu 109 mg

Ingrediente:
  • 225 g file de somon
  • 1 albus
  • 2 linguri de vin alb sec
  • sare, piper alb
  • 6 linguri smantana grasa
  • 6 linguri smantana
  • unt pentru uns formele
  • 1 legatura de marar
  • 2-3 linguri de maioneza
  • 2-3 linguri iaurt
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 linguri icre negre, dupa gust

Preparare:

  1. Somonul se tine la congelator timp de 10 minute, pentru a putea fi taiat mai bine. Se preincalzeste cuptorul la 125 grade. Se taie pestele marunt si se face piure, impreuna cu albusul si vinul alb. Se adauga sare, piper, smantana grasa si smantana.
  2. Se ung 4 forme cu unt si se umplu cu pasta de somon. Se coc la bain-marie, 20 de minute.
  3. Intre timp se spala mararul, se zvanta si se toaca ( se pastreaza putin si pentru decorare). Se amesteca maioneza, iaurtul si smantana si se inglobeaza mararul. Se potriveste gustul de sare si piper.
  4. Se scot tartele din forme, se garnisesc cu icre negre si marar si se servesc cu crema de marar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu