miercuri, 24 februarie 2010

Negrese cu nuci si stafide


Pentru 10-12 bucati:

Ingrediente:

  • 150 g ciocolata de menaj
  • 100 g margarina (unt)
  • 150 g miez de nuca sfaramat
  • 100 g stafide aurii
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • un varf de cutit sare
  • 1 albus
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g ciocolata

Preparare:

  • se pun ciocolata si untul intr-o oala si se topesc, amestecandu-le incontinuu.
  • se lasa putin sa se raceasca.
  • se adauga zaharul, ouale, faina, sarea, nucile zdrobite, stafidele si zaharul vanilat si se amesteca bine.
  • se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata, in cuptorul incins si se lasa aproximativ 20 minute.
  • se scoate prajitura din cuptor, se unge cu spuma de albus batut cu zahar si se presara cu ciocolata rasa.
  • se taie dupa ce se mai raceste putin.
Posted by Picasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu