Pentru 4 portii:
1 portie: kcal 286 / kj 1201 / proteine 33 g / glucide 10 g / grasime 11 g / colesterol 75 mg / sodiu 1292 mg.
PROPUNERE DE SERVIRE:
Oferiti la acest fel taitei chinezesti cu ou amestecati cu putin sos de soia si ulei de susan.
Ingrediente:
- 500 g piept de pui dezosat
- 2 catei de usturoi
- 250 g fasole verde
- 4 morcovi mari
- 375 ml supa de pasare
- 2 linguri de sos de soia
- 4 lingurite amidon alimentar
- 1 lingurita ulei de susan
- 3 linguri ulei
- 25 g migdale intregi decojite
Preparare:
- Se taie carnea in fasii, se curata usturoiul si se toaca marunt. Se curata fasolea, se spala si se taie in bucati mai lungi. Se razuiesc morcovii si se taie oblic.
- 125 ml supa de pasare, sosul de soia, amidonul si uleiul de susan se amesteca. Se incinge uleiul intr-un vas de tuci. Migdalele se prajesc 1-2 minute in uleiul fierbinte, se scot cu spumiera si se pun deoparte. Se pune carnea in tuci si se prajeste 5 minute, amestecand, pana se rumeneste. Se scoate si se pune langa migdalele prajite.
- Se reduce focul, se pune usturoiul in tuci si se prajeste 10 secunde, amestecand. Se adauga fasolea, morcovii, restul de supa, se acopera ci se caleste totul 5 minute.
- Se adauga amidonul frecat si se mai fierbe 1 minut, pana se leaga sosul. Se adauga carnea si migdalele si se mai infierbanta o data. Se pune mancarea in farfurii si se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu